Ondersteuning bij het vinden en behouden van betaald werk

Individuele plaatsing en steun (IPS)

18 juli 2016

Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor mensen met een psychische beperking. Maar met wat extra ondersteuning vinden ook zij de weg naar werk en zijn het gemotiveerde medewerkers die vaak extra hun best doen. GGZ inGeest (en daarmee Actenz) biedt begeleiding naar werk met IPS: individuele plaatsing en steun.

Wat is IPS?
IPS is de meest succesvolle manier om mensen die graag willen werken te ondersteunen. IPS is voor patiënten die in behandeling zijn bij een F-ACT-team van GGZ inGeest en/of  een uitkering vanuit DWI (sociale dienst) of het UWV ontvangen en graag (weer) aan het werk willen.

Bij IPS werken we samen met de patiënt, de hulpverleners van het F-ACT-team en de werkgever, aan het vinden en behouden van een gewone betaalde baan. We gaan uit van wat wél kan.

Voor problemen op grond van de klachten en ziekte, wordt een oplossing gezocht. De IPS-coach denkt mee en zoekt oplossingen voor zowel de klant als voor de werkgever. Het gehele traject kan tussen de 2,5 en 3 jaar duren.

bron: Origineel

printen